Styrbjörn, den eldrivna skottkärran

Ergonomiskt stallarbete?! Slut på slit och släp med tunga skottkärror! Styrbjörn är ett kit som man själv kan montera på sin skottkärra. Det består av ett hjul med en inbyggd motor som gör att när man trycker på en knapp på skottkärrans handtag så rullar den av sig självt och går mellan 0-4 km/h!

eldriven skottkärra

Helt genialiskt! Jag blir alldeles lyrisk och vill ha en hel massa!

Styrbjörn orkar med 150 kg på plan mark och 100 kg i kuperad. Tänk så mycket skit det skulle gå lätt som en dans att mocka med hjälp av en sådan skottkärra! Styrbjörn har ett uppladdningsbart batteri som räcker ca en dag innan det måste laddas igen.

Priset är inte direkt billigt men har man stort stall och många boxar är det helt klart prisvärt; 5690 kr inkl. moms. Inte hos än, men det är inte heller helt omöjligt att det står en sådan här framåt vintern.

För att fortsätta på smarta-saker-i-stallet-temat så är den okrossbara grepen en klassiker! Lätt, smidig och det spelar ingen roll vad man mockar, grepen går inte sönder. I våras mockade vi hela vinterhagen med dessa. De höll och de håller än. Trots att vi körde dem i grästuvor, stenar och grus.

En fundering är hur återförsäljarna för grepen klarar sig dock eftersom greparna faktiskt, som de utlovar, aldrig går sönder!

Verkar positivt med dessa små hjälpmedel i stallarna. Kanske är dåliga ryggar och trasiga leder ett minne blott för stallfolket…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s