Bäst och sämst; barbackasadlar och döda föl

Topp tre:

1. The Horse.com fantastiskt bra sida som tillhör magazinet med samma namn. Det är bara att skaffa gratis inloggning och genast får du tillträde till tusentals artiklar! Ämnen berör allt inom hästhälsa, ny forskning, senaste rön och studier etc. 

The Horse: Your Guide to Equine Health Care

 

 

 

2. Jennies fårskinnssadlar. Vad gjorde vi utan dessa barbackasadlar? Åkte av är förmodligen svaret. Det började med att hon sydde en på prov. Nu har hela stallet dessa fantastiska skapelser och Jennie syr för glatta livet.

 

 

3. Rid/träningsläger – Vi kör favorit i repris för tredje året i rad. I mitten av juli går vi ”stall ur huse” och beger oss till Susedalen och det Akademiska Ridkonstgänget på västkusten. Vad kan vara bättre än att i fem dagar bo på en uppblåsbar säng i en ridhuscafeteria på halvsmutsigt golv, tillsammans med 12 andra hästdamer som alla, från morgon till kväll tänker, pratar och lever häst och ridkonst? Nördigt, lite barnsligt, fantastiskt inspirerande och extremt lärorikt!

 

Veckans sämsta:

Våldet mot hästar i sommarhagar. Igår kväll hittades ett föl livlöst i en hage i Brastad / Lysekil.Enligt TT ska fölet ha avlidit pga yttre våld. Polisen söker efter gärningsmännen och uppmanar folk i området att ha extra koll på sina hästar så att inte fler blir skadade.

Vi har turen att ha alla hagar utom en samlade kring bostadshusen. Om våldet mot hästar ska fortsätta löper dock den hagen som ligger längst bort stor risk att bli igenvuxen i sommar! Jag riskerar hellre att få betala tillbaka lite EU-bidrag än att någon skär i hästarna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s