Tre boktips för vuxna hästfantaster

Utan inbördes ordning och inom olika genren är följande tre böcker väl värda att ta en närmare titt på:

1. The Smart Woman’s Guide to Midlife Horses: Finding Meaning, Magic and Mastery in the Second Half of Life av Melinda Folse.

Kul och inspirerande för alla de (kvinnor) som ångrade att de slutade med hästar någon gång i tonåren, eller som ångrar att de aldrig ens vågade börja. Melinda Folse leder läsaren genom rädslor, träning och tankemönster.

2. Secretariat: The Making of a Champion av William Nack.

Det går nästan inte göra en Tipslista utan att någon solskenshistoria om tävlingshästar finns med. Denna gången blev det Secretariat. En feel-good story där man som läsare somnar gott.

3. Dansa med hästar – kommunikation genom kroppspråk av Klaus Ferdinand Hempfling. En äkta klassiker inom genren kommunikation mellan häst och människa. Det är inspirerande, motiverande och fantastiskt intressant att följa modellen som Hempfling förespråkar. En modell där kommunikation utan tvång leder fram till dansande hästar och dressyr på hängande tygel.

One thought on “Tre boktips för vuxna hästfantaster

  1. Skulle vilja lägga till “She Flies Without Wings” av Mary Midkiff – en underbar bok (på engelska) om den speciella relationen mellan kvinnor och deras hästar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s